materials matematicas

APRENENT AMB LES MANS

Com tota llavor mimada per la terra, l’aigua i el sol el meu blog creat l’any 2012 ha anat creixent nodrint-se  de les meves paraules i reflexions i del reconeixement i significat que mestres i famílies li heu transmès… Aquest petit blog es mostra ara al món en forma d’una bonica web estructurada per Javier Rebollar i lluint un logo que l’Alba “La pintora de somnis” ha donat forma i color per a mí…
Desitjo que el contingut d’aquesta web continuï oferint recursos, descobertes de materials i propostes, reflexions i inspiracions per a que els adults curiosos que s’hi passegin puguin  mostrar als infants un món matemàtic ampli, vinculat a l’alegria d’aprendre i a la comprensió.

Què hi ha per aquí…

formaciones

FORMACIONS

Moments interessants, estones de remoguda, connexions amb la creativitat individual, mirades que observen el moment de cada infant, descoberta de materials i propostes per acompanyar el desplegament matemàtic… Dedicades als mestres, els educadors, els claustres i les famílies.

LA BOTIGA

L’espai on podràs comprar les targetes, full de registre i graella d’observació que acompanyen les propostes que us mostro en algunes entrades. Sota la correcció ortogràfica i gramatical de l’Albert Ràfols i l’edició curosa de la Dora Sicart i l’Oliver Montiel.

EDUCACIÓ INFANTIL

Materials i propostes que abracen amb múltiples vivències i situacions reals o del món de la imaginació els diferents sabers on s’estén el món conegut com a matemàtic…  Dedicat als adults que acompanyen infants de 3 a 6 anys.

EDUCACIÓ PRIMÀRIA

Materials i propostes que abracen amb múltiples vivències i situacions reals o del món de la imaginació els diferents sabers on s’estén el món conegut com a matemàtic… Dedicat als adults que acompanyen infants de 7 a 12 anys.

Lara Gimenez Barragan

Qui escriu i reflexiona…

Sóc la Lara Giménez Barragán. Vaig néixer al 1980 a la vila del Masnou però la vida em porta cap a Girona on conec i col·laboro amb la gran mestra Maria Antònia Canals una de les didàctiques de matemàtiques més importants que té i tindrà el nostre país i cap a l’Anoia on dins de l’Escola El Roure germina en mi una adulta sensible a l’acompanyament dels infants en el seu desenvolupament matemàtic…

OPINIONS

Cada formació amb la Lara una aventura! Els seus cursos són molt pràctics, plens d’idees i recursos per acompanyar nens i nenes de totes les edats en el desenvolupament del seu pensament matemàtic. A més, la seva empenta, il·lusió i manera en què viu i fa viure les matemàtiques es contagien. A la meva escola, vam quedar encantats amb tot el que ens va aportar. Gràcies, Lara!!!

Mestra: Felicidad Ordóñez Ramos, Col·legi Claret- Sabadell

Me declaro fan número uno de la formación impartida por Lara, ha conseguido que entienda la raíz cuadrada en un pis pas y vea las mates con otros ojos…

Rosa Ivorra , Madre dos pequeños

….Va ser un moment molt especial i poc ens imaginàvem que seria clau per la construcció de la nostra escola. Ho podria dir de moltes maneres, però ho diré tal i com ho vaig sentir: ens vam enamorar no només d’aquells materials tant i tant especials, sinó també de la Lara; de la seva il·lusió, de la seva passió, de la seva manera de transmetre, de la seva coherència en l’enfocament matemàtic, de la seva sensibilitat envers aquesta àrea… va marcar, sens dubte, un abans i un després en la nostra vida professional…

La passió de la Lara pel món matemàtic, em va fer redescobrir-les. Tot experimentant i jugant amb els materials, presentats de forma delicada i divertida, em vaig anar reconciliant amb les mates i per primer cop a la meva vida, les vaig gaudir. La formació va canviar el meu concepte de les matemàtiques i em va animar a compartir-les amb il·lusió, diversió i estima amb els infants. Ara els infants i jo compartim, aprenem i també gaudim de les propostes!

Decàleg de criteris i observacions que ens poden ajudar a orientar la nostra pròpia pràctica en l’àrea de Matemàtiques

En el blog

Rep al teu correu electrònic les últimes actualitzacions

Introduïu el vostre correu electrònic per subscriure-vos a aquest bloc i rebre notificacions d\'entrades noves per correu electrònic.

No hi ha extensions per instal·lar o activar. <a href="%1$s" title="Return to the Dashboard">Return to the Dashboard</a>