MUNT DE RELLOTGES

 

Aquest material neix d’una inspiració d’una foto vista en el Pinterest… 

Modestament amb paper plastificat he tret d’internet i altres dibuixats diferents hores i he adjuntat als rellotges quatre col·leccions de targetes classificades per nivell.

Primer nivell: Targetes on hi ha l’hora indicada al rellotge en quarts.
Ex: Són dos quarts d’una.
Segon nivell: Targetes on hi ha l’hora indicada en format digital emprant hores de la 1 a les 12h.
Ex: 11:30
Tercer nivell: Targetes on hi ha l’hora indicada en format digital emprant hores de les 13 a les 24h
Ex: 14:35
Quart nivell: Targetes on s’indica el rellotge a busca donant com a consigna un temps futur o passat… Ex: Fa un quart d’hora eren tres quarts de nou (el rellotge a buscar és un que maqui les nou en punt).
 
Proposta de joc: Cada infant pren nua targeta del nivell que haguem decidit a jugar i ha de trobar el rellotge descrit en la targeta. El rellotges reposen sobre la taula cap per avall i es van destapant progressivament al ritme del joc. Tots han de mirar l’hora del nou rellotge destapat per veure si és el que descriu la seva targeta quan això passa l’infant el pot agafar i posar-se’l al canell i agafar una nova targeta.
Es tornen a tapar les esferes destapades i es reinicia el joc.
Es pot jugar una estona i comparar quants rellotges a conseguit cadascú…. 
Recordem!!! Aquest és un joc d’atzar i guanya tothom que hagi comprés i gaudit de la vivència.
 

Evidentment qualsevol altre proposta de dinàmica serà bona i interessant per anar emprant el material amb formats diferents… Us animo a comentar-la i així la podré afegir al blog. 

A l’escola Llums del Nord de Puigcerdà  dues mestres la Vanessa Duce i la Thaïs Figarola em mostren la seva reproducció del material… com podeu veure són preciosos i em comenten que la proposta ha engrescat moltíssim als infants… Gràcies noies per compartir-ho amb mi i tothom que mira aprenent amb les mans.