Per portar a terme aquesta divertida proposta necessitaràs els nombres llargs Montessori, el material de representació de la base 10 i quatre instruments, de percussió, que donaran so a la quantitat d’unitats, desenes, centenes i unitats de miler que constituiran el nombre triat.
Es una proposta per jugar en grupet de 4- 6 infants.
Un infant tot prenent el material dels nombres llargs de Montessori  decideix el nombre que vol crear tot triant la quantitat d’unitats, desenes, centenes i unitats de miler que tindrà. Posicionarà les plaquetes per formar el nombre enter triat i passarà a oferir les pistes als seus companys perquè aquests el puguin descobrir.
Cada ordre: unitats, desenes, centenes, i unitats de miler serà materialitzat amb un instrument de percussió diferent. L’infant anunciarà l’ordre que es disposa a realitzar, tot i que pot ser que hi hagi nens i nenes que ja tinguin associat l’instrument a l’ordre concret, i emetrà tants sons com indiqui la quantitat del ordre concret present en el nombre triat.

 

 

 

La resta d’infants un cop rebuda la pista aniran construint el nombre amb el material de representació de la base 10 davant de cadascun d’ells. I al finalitzar totes les pistes el transcriuran (escriptura numèrica) i anomenaran als seus companys tot verificant la coincidència del seu descobriment amb el nombre triat pel “director d’orquestra”.
Podeu adaptar la proposta a nombres més grans o més petits en funció dels conceptes vivenciats pels infants.  
Oferir la pistes de forma desordenada també ofereix una variant a la proposta i farà que es consolidin els conceptes de desena, centena, unitat i unitat de miler associats al material i a la seva posició dins de l’escriptura numèrica.
Us puc avançar que el nombre estrella de la proposta és el 9.999 i que fa molta gràcia fer nombres que no tinguin cap element d’algun ordre 103 (no sonarà l’instrument de les desenes).
Aquesta mateixa proposta la teniu expressada per treballar amb els ordres que constitueixen la nostra base 10 dins del món dels decimals… si us pot interessar feu-hi una ullada desitjo que la trobeu interessant!